مجموعه سوالات مصاحبه تخصصی دکتری حسابداری
مصاحبه تخصصی دکتری حسابداری یکی از مهمترین مراحل پذیرش در مقطع دکتری میباشد. این مجموعه شامل اساسی ترین راهنماییها و سؤالات پرتکرار در مصاحبههای حضوری- تخصصی پذیرش در مقطع دکتری حسابداری میباشد. مصاحبه حضوری دکتری حسابداری دارای دو جنبه اساسی روانشناسی و علمی است. در ادامه مهمترین نکات و سوالاتی که عموماً در مصاحبه تخصصی دکتری حسابداری مطرح میشود به صورت یک پکیج ارائه شده است.
نکته: این مطالب با زحمت عزیزان و دوستان هم دانشگاهی از دانشگاه های سراسری متفاوت جمع آوری شده است لذا بدینوسیله از همه این عزیزان تشکر میشود. همچنین از آقای دکتر شیخی، دکتر سجادپور و دکتر رحمتی بابت گردآوری مطالب کمال تشکر را داریم.
قطب نمای مصاحبه:
سؤال اول: استادان مصاحبه کننده با سؤال پرسیدن دنبال چه چیزی هستند؟ هدف اصلی مصاحبه کننده چیست؟
مصاحبه کننده دنبال ارزیابی میزان صداقت در بیان، میزان مطالعه، ارزیابی بهروز بودن فرد و میزان انگیزه فرد برای تحصیل در دوره دکتری است. شما می بایست خود را فردی علاقه مند به مطالعه و دارای انگیزه بالا برای تحصیل در دوره دکتری نشان دهید. فردی که برای هر موضوعی که دانش کمی دارد به صورت خود را به روز می کند.
سؤال دوم: معیار اصلی اساتید مصاحبه کننده چیست؟ اساتید مصاحبه کننده به دو صورت دانشجویان را انتخاب می کنند: حالت اول که دانشجو یک ویژگی بارز و سرآمد داشته باشد در این حالت بقیه نواقص و کاستی ها را در نظر نمی گیرند مثل بالا بودن فاحش تعداد مقالات، نمرات اکتساب در کنکور بسیار متمایز باشد … این حالات به ندرت اتفاق می افتد.
در حالات دوم اساتید با در نظر گرفتن مجموعه از شرایط که در ادامه همین بند می آید ارزیابی و جمع بندی می نمایند. به عبارت دیگر اساتید مصاحبه کننده با در نظر گرفتن ترکیبی از رتبه و نمره علمی در کنکور، توانایی فرد مصاحبه شونده در پاسخگویی به سوالات تخصصی، قوی بودن رزومه به خصوص در بخش مقالات و کتاب، میزان علاقه و انگیزه متقاضی و همچنین خالی بودن وقت متقاضی برای تحصیل(نباید خود را فردی با مشغولی زیاد بیان کرد) جمع بندی می کنند. پس شما باید توانایی های خود را در این موضوعات به نحو شایسته و با حفظ احترام بیان کنید. اگر کد رشته انتخابی شما به گونه ای است کهشامل پرداخت هزینه شهریه است(دانشگاه آزاد، شبانه، غیر انتفاعی، پردیس ….) می بایست در جلسه مصاحبه به گونه ای هنرمندانه موضوع تمکن مالی و توانایی تامین وجه شهریه را القا کنید.
سوال سوم: اولویت انتخاب کد رشته ها چه تاثیری دارد؟ برای برخی از اساتید دانشگاه ها (به خصوص دانشگاه های غیر از تهران) موضوع اولویت کد رشته انتخابی اهمیت دارد. به زیان ساده تر اساتید دوست دارند در پایان انجام مصاحبه و با محاسباتی که از نمره کنکور و نمره مصاحبه ای که خودشان می خواهند اعلام کنند دانشجویان احتمالی خود را شناسایی کنند. سپس این موضوع که اولویت بندی کد رشته های شما به گونه ای باشد که اساتید نتوانند برآورد معقول داشته باشند نکنه مثبتی نیست. به عنوان مثال اگر شما با رتبه 10، دانشگاه اصفهان را در اولویت 4 خود قرار دهید احتمالاً کمترین احتمال برای پذیرش در دانشگاه اصفهان را خواهید داشت. چون اساتید پیش بینی می کنند شما در سایر دانشگاه ها تهران پذیرفته خواهید شد و روی شما سرمایه گذاری نخواهند کرد. حال اگر شما رتبه 50 هم داشته باشید اما دانشگاه شیراز را در اولویت 1 خود قرار دهید به مراتب کار درستی برای افزایش احتمال پذیرش در دانشگاه شیراز انجام داده اید.. این موضوع در خصوص اولویت های که نیازمند پرداخت شهریه است به مراتب مهمتر است.
سؤالات تخصصی مصاحبه دکتری حسابداری
قبل از ارائه سوالات تخصصی باید یک موضوع را شفاف کرد. معمولاً در جلسه مصاحبه حضوری از طیفهای مختلفی از شما سوال خواهد شد اما استراتژی شما باید در پاسخگویی چگونه باید باشد. نکته اساسی این است که ارزیابی اساتید صرفاً بر اساس این نخواهد بود که شما پاسخ همه سوالات را بدانید بلکه ممکن است شما پاسخ چند سوال را نیز ندانید اما نحوه بیان شما، استدلال آوردن و مستند صحبت کردن شما، اعتراف به مواردی که نمی دانید(با کلمات مناسب مثلاً: در این موضوع نیاز به مطالعه دارم) سهم بالایی در ارزیابی مثبت اساتید از شما خواهد داشت. در این مجموعه تلاش شده است به صرف زمان و حضور در دانشگاه های مختلف طیف گسترده ای از سوالات تخصصی که در دانشگاههای مختلف در جلسه مصاحبه تخصصی مورد سوال قرار گرفته اند را جمع آوری و خدمت شما عزیزان ارائه شود. در برخی از دانشگاه ها سوالات تخصصی به صورت کتبی پرسیده می شود و در برخی دانشگاه های دیگر در همان جلسه مصاحبه پرسیده می شوند.
دانلود لیست سؤالات تخصصی مصاحبه دکتری حسابداری- کلیک کنید
گرداوری شده از دانشگاه های دولتی ایران زیر:
سوالات مصاحبه دکتری حسابداری دانشگاه تهران
سوالات مصاحبه دکتری حسابداری دانشگاه علامه
سوالات مصاحبه دکتری حسابداری دانشگاه تربیت مدرس
سوالات مصاحبه دکتری حسابداری دانشگاه شهید بهشتی
سوالات مصاحبه دکتری حسابداری دانشگاه اصفهان
سوالات مصاحبه دکتری حسابداری دانشگاه شیراز
سوالات مصاحبه دکتری حسابداری دانشگاه فردوسی
سوالات مصاحبه دکتری حسابداری دانشگاه کرمان
سؤالات عمومی:
در این بخش سؤالات عمومی مرسوم و متداولی که در جلسه مصاحبه دکتری حسابداری پرسیده میشود را بیان خواهیم کرد:
1- معمولاً در اولین گام از شما میخواهند خودتان را به انگلیسی معرفی کنید. در پاسخ به این سؤال بایستی ابتدا نام و نام خانوادگی خود را بگویید و سپس رشته و دانشگاه محل تحصیل خود را معرفی کنید.
2- سپس سوا لاتی در رابطه با پایاننامه از شما پرسیده خواهد شد. حواستان باشد که اگر پایاننامه شما خیلی با رشته تحصیلی شما در مقطع کارشناسی ارشد ارتباط نداشته باشد حتماً در این رابطه نیز از شما سؤال خواهد شد که چرا پایاننامه و رشته مقطع کارشناسی ارشد شما با یکدیگر مرتبط نیستند.
3- برخی دانشگاههای دولتی یکسری سؤالات علمی در رابطه با پایاننامه نیز مطرح میکنند. البته بیشتر دانشگاهها از دانشجو سؤالات علمی نمیپرسند ولی قدرت تحلیل داوطلب را در رابطه با موضوعات علمی مخصوصاً موضوع پایاننامه موردبررسی قرار میدهند.
4- بیشتر اساتید یکسری سؤالات انگلیسی مرتبط با رشته یا پایاننامه نیز از شما خواهند پرسید برخی اساتید در جلسه مصاحبه یک کتاب تخصصی حسابداری میآورند و از شما می خواهند بخش از آن را ترجمه نمائید.
5- اساتید در جلسه مصاحبه در مورد رزومه تحصیلی و شغلی شما نیز خواهند پرسید؛ بنابراین داشتن یک رزومه قوی میتواند مؤثر واقع شود. سعی کنید خود را از دو طرف پشت بام نیافتید. به عبارتی نه خو را بیکار جلوه دهید و نه خود را فردی با مشغله زیاد ابراز کنید.
6- مطمئناً ریزنمرات و معدل شما در مقاطع قبلی نیز سؤال خواهد شد.
7- احتمالاً در رابطه با میزان علاقه شما به رشته حسابداری نیز مورد سؤال واقع میشود.
8- یکی از نکات مهم در موفقیت داوطلبان داشتن مقاله علمی است. در جلسه مصاحبه بدون تردید در رابطه با تعداد مقالات شما در مجلات علمی و اجلاسهای داخلی و خارجی نیز سوا لاتی مطرح خواهند کرد.
9- برخی از سوا لاتی که در این جلسه مطرح خواهد شد در رابطه با زمینه کاری موردعلاقه شما خواهد بود.
10- ممکن است در رابطه اینکه چه کسی هزینه زندگی شمارا تأمین میکند نیز سؤال شود. چنانچه در رابطه با اشتغال شما سؤال مطرح شد بهتر است اگر شاغل هستید این موضوع را بازگو نکنید چراکه میتواند تأثیری منفی در پذیرش شما داشته باشد.
11- چنانچه دارای مدرک زبان معتبری هستید پیشنهاد میکنیم مدرک زبان خود را نیز در جلسه مصاحبه به همراه داشته باشید. اطلاع اساتید از مدرک زبان شما میتواند تأثیر مثبتی داشته باشد.
12. ممکن است از شما پرسیده شود از مجلات تخصصی داخلی و خارجی رشته خودتان(حسابداری) چند مجله را نام ببرید. حتما یک لیست از مجلات را از قبل آماده کرده باشید. فراموش نکنید حتما اسم مجله همان دانشگاه را در صورت وجود از قلم نیاندازید.
نکات طلایی مدیرت جلسه مصاحبه:
1- قبل از مصاحبه با مراجعه به سایت دانشگاه مقصد با اسامی اساتید گروه حسابداری آشنا شوید. این آشنایی شامل شناسایی چهره فرد، رزومه، حوزه تخصصی استاد و پرس و جو از اخلاق و روحیه اساتید است.
2- اسناد و مدارک رزومه خود را حتماً به صورت مرتب و منظم دسته بندی نمائید. این موضوع نشان دهنده نظم شما است و در جلب توجه مصاحبه کننده تاثیر مثبتی خواهد داشت. پیشنهاد می شود ضمن مرتب کردن رزومه در یک کلاسور شَکیل، از آنها چند نسخه کپی تهیه نمائید.
نکات طلایی جهت کنترل استرس:
در روز مصاحبه دکتری حسابداری به یاد داشته باشید که:
1- هیچوقت خود را دستکم نگیرید و همواره به این موضوع بیندیشید که بیشتر داوطلبانی که قرار است با شما رقابت کنند وضعیتی مشابه شما دارند یا حتی بدتر (ازنظر تعداد مقالات، رزومه آموزشی و …) دارند.
2- سعی کنید از همینالان مستندات رزومه خود (مانند مقالات چاپشده، گواهیهای تدریس، نامههای پذیرش مقالات و …) را جمعآوری کنید. تا در روز مصاحبه ارائه دهید.
3- در روز مصاحبه قبل از انجام مصاحبه چند نفس عمیق بکشید (عمیق نفس کشیدن به شما آرامش خواهد داد) و همانطور که گفته شد به این موضوع بیندیشید که شما بهترین داوطلب برای مصاحبه دکتری حسابداری هستید.
4- سعی کنید لبخند بزنید و به خودتان مطمئن باشید، این کار استرس شمارا کمتر خواهد کرد.
5- به یاد داشته باشید که در جلسه مصاحبه هرگز در مورد چیزی که نمیدانید اظهارنظر نکنید.
6- داوطلبان آقا بهتر از لباس رسمی به تن کنند. به این نکته هم توجه کنید که پوشیدن لباس تکرنگ برای اساتید خستهکننده خواهد بود بنابراین پوشیدن لباس تکرنگ میتواند تأثیری منفی درروند مصاحبه داشته باشد.
7- تأثیر پوشیدن لباس تکرنگ برای خانمها نیز صدق میکند. این نکته را نیز به یاد داشته باشید که طلا و جواهرات زیاد در پوشش خانمها تأثیر منفی به همراه خواهد داشت. سعی کنید ساده و آراسته در جلسه مصاحبه حضور پیدا کنید.
دانلود لیست سؤالات تخصصی مصاحبه دکتری حسابداری- کلیک ک
اگر شما نیز تجربه ای از مصاحبه دارید که فکر می کنید به اشتراک گذاری آن می توانی مفید باشد در زیر همین مطلب در بخش نظرات ثبت کنید
درباره مدیر سایت
در سایت "حسابکتاب" فایل، کتاب، جزوه، فیلم و صوت و سایر مطالب حسابداری برای حسابداران و دانشجویان ارائه می شود.
نوشتههای بیشتر از مدیر سایت
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.