انواع صورت حساب از نظر قانون
انواع صورتحساب(فاکتور فروش) در نظام مالیاتی ایران
تعریف صورتحساب:
طبق آیین نامه اجرایی ماده ۹۵ ق م م : صورتحساب فروش کالا یا ارائه خدمات : فرمی است که در موارد فروش کالا یا ارائه خدمات بصورت دستی با شماره سریال چاپی و یا ماشینی با شماره سریال ماشینی و یا توسط سامانه صندوق فروش (صندوق ماشینی (مکانیزه)فروش صادر می گردد.
آموزش مالیات کاربردی :طبق ماده ۸آیین نامه اجرایی ماده ۹۵ ق م م و اصلاحیه آیین نامه مذکورمودیان مالیاتی مکلفندبرای معاملات خود برحسب مورد از ۳ نوع صورتحساب استفاده نمایند.
طبق ماده ۱۶۹ قانون مالیاتهای مستقیم اشخاص حقوقی و صاحبان مشاغل موضوع این قانون که حسب اعلام سازمان امور مالیاتی کشور موظف به ثبت نام در نظام مالیاتی می شوند، مکلفند برای انجام معاملات خود صورتحساب صادر و شماره اقتصادی خود و طرف معامله را در صورتحسابها، قراردادها و سایر اسناد مشابه درج و فهرست معاملات خود را به سازمان مذکور ارائه کنند.
هشدار مالیاتی :
عدم صدور صورتحساب یا عدم درج شماره اقتصادی خود و طرف معامله یا استفاده از شماره اقتصادی خود برای دیگران و یا استفاده از شماره اقتصادی دیگران برای معاملات خود، حسب مورد مشمول جریمه ای معادل دودرصد( ۲%) مبلغ مورد معامله می شود. همچنین عدم ارائه فهرست معاملات انجام شده به سازمان امور مالیاتی کشور از طریق روشهایی که تعیین می شود مشمول جریمه ای معادل یکدرصد( ۱%) معاملاتی که فهرست آنها ارائه نشده است، میباشد.
انواع صورتحساب فروش ( فاکتور ) بر اساس قانون مالیاتهای مستقیم ایران :
در آیین اجرایی ماده ۹۵ ق م م ماده فصل هفتم ماده ۸ انواع صورتحساب به شرح زیر آمده است.
صورتحساب نوع اول : دارای سریال چاپی یا ماشینی ، تاریخ و باید شامل مشخصات کامل فروشنده و خریدار( نشانی دقیق باکد پستی و کد اقتصادی ویا کد ملی خریدار و فروشنده و مشخصات کالا و خدمت و مقدار و مبلغ آن باشد.
(استفاده برای کلیه اشخاص حقوقی و حقیقی گروه اول الزامی است)
صورتحساب نوع دوم :صرفاً در موارد استفاده از(صندوق مکانیزه فروش) یا تجهیزات مشابه صادره می شود و باید دارای شماره سریال ماشینی، تاریخ وحداقل در برگیرنده اطلاعات هویتی شامل نام،نام خانوادگی، شماره اقتصادی، نشانی کامل وکد پستی فروشنده ومشخصات کامل یاخدمات ارائه شده، مقدارومبلغ آن باشد.
در حال حاضر ۲۹ صنف مشمول استفاده از این نوع صورتحساب می باشند.
سازمان امور مالیاتی کشور در تاریخ ۹۶/۰۳/۲۰ طی بخشنامه ۲۰۰/۹۶/۴۱ مجددا یک نوع صورتحساب دیگر به صورتحساب قبلی اضافه و تعداد صورتحسابهای تعیین شده برای استفاده در معاملات را سه نوع معرفی و اعلام نمود .در زیر تعریف صورتحساب نوع سوم آمده است .
صورتحساب نوع سوم :(صورتحساب الکترونیکی) که دارای شماره سریال ماشینی ،تاریخ و حداقل در برگیرنده اطلاعات هویتی شامل نام و نام خانوادگی یا نام شخص حقوقی ،شماره اقتصادی و نشانی کامل و کد پستی و مشخصات کالا و خدمات ارایه شده ، مقدار و مبلغ بوده و از طریق سامانه آنلاین معاملات صادر و دارای کد رهگیری سازمان امور مالیاتی می باشد.به نظر می رسد سازمان امور مالیاتی استفاده از این نوع صورتحساب را برای شرکت های تجاری فعال در فضای اینترنت( مانند دیجی کالا ، اسنپ و تپ سی و امثالهم ) طراحی و برای استفاده ابلاغ کرده است .
درباره مدیر سایت
در سایت "حسابکتاب" فایل، کتاب، جزوه، فیلم و صوت و سایر مطالب حسابداری برای حسابداران و دانشجویان ارائه می شود.
نوشتههای بیشتر از مدیر سایت1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
مفید بود متشکر