عيدي و پاداش کارگران
عيدي و پاداش
در پایان هرسال مبلغی بهعنوان عیدی بهشرط اینکه از دو برابر حداقل حقوق وزارت کار کمتر نبوده و از سه برابر حداقل حقوق وزارت کار بیشتر نباشد به کارکنان بخش خصوصی )کارگران مشمول قانون کار( توسط کارفرمایان پرداخت میگردد مبلغ دقیق آن همهساله توسط وزارت کار اعلام میگردد. برای بخش خصوصی حداقل عیدی مبلغ 18/0206/895 ریال و حداکثر27/798/309 ریال در سال ۹۶ است. اما عیدی کارمندان دولت متفاوت از بخش خصوصی بوده و همهساله توسط دولت اعلام پرداخت میگردد. توجه نمایید مبالغ عیدی پایان سال متعلق به یک سال بوده و اگر میزان کارکرد کارکنانی کمتر از آن باشد، باید مبلغ بهدستآمده در هر مورد را تقسیمبر 365 روز نموده و حاصل را ضربدر تعداد روزهای کارکرد نمود.
2 برابر حقوق پایه ماهانه(حداقل) ≥ عیدی بخش خصوصی≥ 3 برابر حقوق پایه(حداکثر)
مقرر در ماده 91 قانون مالیاتهای مستقیم، بر اساس ماده 84 و 85 قانون مالیاتهای مستقیم؛ عيدي و پاداش مشمول مالیات است. که معمولاً برای راحتی کار 10 % در نظر گرفته میشود هرچند مورد ایراد است.
لایحه اصلاحیه قانون پرداخت پاداش و عیدی کارگران مصوب مورخ 1370/05/30
مادهواحده– کلیه کارگاههای مشمول قانون کار مکلفاند به هر یک از کارگران خود به نسبت یک سال کار معادل شصت روز آخرین مزد، بهعنوان عیدی و پاداش بپردازند. مبلغ پرداختی از این بابت به هر یک از کارکنان نباید از معادل نود روز حداقل مزد روزانه قانونی تجاوز کند.
تبصره 1- مبلغ پرداختی به کارکنانی که کمتر از یک سال در کارگاه کارکردهاند باید به مأخذ 60 روزمزد و به نسبت ایام کارکرد در سال محاسبه گردد. مبلغ پرداختی از این بابت برای هرماه نباید از یک دوازدهم سقف تعیینشده در فوق تجاوز نماید.
تبصره 2- در کارگاههای که مطابق رویه جاری کارگاه بیش از مبالغ فوق پرداخت مینمایند. عرف کارگاه معتبر خواهد بود.
تبصره 3- رسیدگی به اختلافات ناشی از اجرای این قانون در صلاحیت مراجع پیشبینیشده در فصل حل اختلاف قانون کار است.
تبصره 4- این قانون از تاریخ تصویب، جایگزین لایحه قانونی تأمین منافع کارگران مشمول قانون سهیم کردن در منافع کارگاههای صنعتی و تولیدی مصوب 1341 و لغو قوانین سابق مصوب 23/4/1359 شورای انقلاب جمهوری اسلامی ایران میگردد.
ملاک محاسبه عیدی وپاداش ، آخرین مزد کارگر می باشد و درواحدهایی که طرح طبقه بندی مشاغل مصوب وزارت کاردارندمزدمبنا(تبصره ۲ ماده ۳۶ قانون کار) یعنی مزدگروه وپایه خواهدبود.ودرواحدهایی که طرح طبقه بندی ندارند مزدثابت (تبصره ۱ ماده ۳۶)یعنی مزدشغل به علاوه مزایای ثابت پرداختی به تبع شغل ازقبیل فوق العاده شغل ، حق جذب ، حق سرپرستی ، حق فنی و…. منظورودرمحاسبه عیدی وپاداش آخرسال لحاظ می گردد.
لازم به ذکراست طبق ماده ۳۹ قانون کار ،عیدی کارگرانی که بصورت پاره وقت اشتغال به کاردارند به نسبت مدت کارکردمحاسبه وپرداخت می شود .
درموردکارگران ساعتی که حقوق ماهانه ثابت نداشته ودستمزدآنان درماه های مختلف متغیرمی باشد برای محاسبه عیدی میانگین حقوق سه ماه آخرمبنای محاسبه قرارخواهدگرفت .
دیدگاه شما برای ما مهم است، ما را از نظرات خود بهرهمند سازید.
درباره مدیر سایت
در سایت "حسابکتاب" فایل، کتاب، جزوه، فیلم و صوت و سایر مطالب حسابداری برای حسابداران و دانشجویان ارائه می شود.
نوشتههای بیشتر از مدیر سایت
دیدگاهتان را بنویسید